Termofor kémények felújítása krea k2+ rendszerrel

KONCENTRIKUS rákötéssel

 

A felújítás során a koncentrikus kialakítás akkor ajánlott, amikor a gyűjtőkémény a lakások belső részében helyezkedik el. Ha nem koncentrikus rendszert alakítanánk ki, akkor az égési levegő bejuttatásához a gázkészüléktől csővezetéket kellene építeni a külső térig – esetleg szobákon keresztül – amely esztétika és kivitelezési költség szempontjából is kedvezőtlen.

Egy marógéppel tágítható (egyesített falu) termofor kémény lehetőséget ad arra, hogy koncentrikus kialakítású gyűjtőkémény készüljön belőle KREA K2+ és Furanflex segítségével.

A kémény belső marása hidraulikus hajtású, nagy teljesítményű, speciálisan erre a feladatra kifejlesztett marógéppel történik, az előzetesen elvégzett hő és áramlástechnikai számításoknak megfelelő méretre. 

A kéménykürtő felmart belső felületre FuranFlex, hőre keményedő kompozit műanyag borítás kerül, amely egy csőhéjat ad a külső térből beszívott égési levegőnek. A FuranFlex bélelésre az összes gázkazánnál  acél bekötőidom kerül, ez ad lehetőséget az égési levegő beáramlására.

A FuranFlex-el kibélelt kürtőbe kerül a KREA K2+ nemesacél korrózió álló rendszer, amelynek feladata az égéstermék elvezetése . 

Elvi működési rajz
Új kondenzációs kazán koncentrikusan csatlakozik a KREA K2+ rendszerrel felújított Termofor gyűjtőkéményre

 

 

A kémény falán kialakított koncentrikus bekötésre csatlakozik végül a gázkazán esztétikus acél cső a csőben  vezetéke.

A kéményre csatlakozó kazánok – típusuktól függően – saját belső, vagy a KREA K2+ rendszer csappantyújának beépítésével gátolják meg az égéstermék visszaáramlását a nem működő készülékbe.

Az felújított kéményen csak egységesen kondenzációs kazánok működhetnek!

A kéményben keletkező kondenzvíz a KREA K2+ rendszer gyűjtő edényéből szifonon keresztül a csatorna hálózatba távozik. 

Kapcsolat

Adatvédelmi tájékoztató

Impresszum